El capo Laureano Oubiña demana una República

L'antic contrabandista gallec carrega contra Garzón i el sistema judicial espanyol

 

 

 

L'antic "capo" del contraban gallec, Laurenao Oubiña, vol una República. Una democràcia amb República. Així ho va assegurar en una entrevista al programa Preguntes Freqüents emès aquest dissabte. "A mi ningú m'ha preguntat si vull una democràcia amb una monarquia o una república", va recordar per apostar per un sistema republicà. 

 

 

Oubiña també va aprofitar per carregar contra el jutge Baltasar Garzón, que va dirigir l'Operació Nècora, titllant-lo de "corrupte" i de "prevaricador". "Si es vol querellar, que es querelli, aviam si té ous, jo en tinc", va advertir.

 

 

"Cada cinc mesos em canviaven de presó. I em van torturar psicològicament i em van maltractar físicament", va detallar per descriure el seu periple a la presó. De fet, va sentenciar que a Espanya no hi ha justícia independent i que ja va ser condemnat abans d'entrar a judici. Però no només la policia va rebre, també la policia i la Guàrdia Civil. "Sense la col·laboració de les forces i els cossos de seguretat de l'Estat no hauríem pogut fer el que vam fer", va assenyarlar Oubiña. 

 

 

Per altra banda, també va retreure la política de Felipe González contra el contraban. "Al costat de Gonzále, Franco era un Sant", va concloure. Oubiña també va repassar el negoci que suposa el contraban i va apostar per la legalització de les drogues per acabar amb el narcotràfic. També va admetre obertament que va finançar campanyes electorals del PP i UCD.

 

 

 

Comentaris