El binomi Cuixart-Nierga triomfa per Sant Jordi

El llibre de la periodista i el president d'Òmnium és el segon més venut en no ficció en català, mentre que en castellà s'imposa 'Y...ahí lo dejo' de Gonzalo Boye

 

 

 

La periodista Gemma Nierga ha "materialitzat" durant la diada de Sant Jordi el desig de Jordi Cuixart quan va proposar-li escriure 'Tres dies a la presó' (Rosa dels Vents). "Arribar a molta gent" volia el president d'Òmnium Cultural, un fet que s'ha consumat en ser el segon llibre més venut en català en la no ficció, seguit de 'Contes des de la presó' (Ara Llibres) d'Oriol Junqueras. Nierga ha celebrat emocionada la notícia després d'una jornada de signatures en què Cuixart "hi ha estat molt present". "No és un Sant Jordi qualsevol. Hem intentat que la gent pugui entendre a través d'en Cuixart com hem arribat fins aquí", ha dit a l'ACN l'autora. En llengua castellana, l'advocat de Carles Puigdemont, Gonzalo Boye, ha estat l'autor més sol·licitat amb 'Y...ahí lo dejo' (Editorial Roca), un llibre sobre la "lluita que s'està fent des de l'exili".

 

 

"Hi ha molta gent que vol llegir llibres que tenen a veure amb el procés", ha apuntat Nierga sobre el clar interès d'aquesta diada pels llibres relacionats amb la situació política de Catalunya. El fet de voler "arribar a molta gent", motiu pel qual Cuixart va escollir Nierga i fer-ho en català i en castellà, s'ha "materialitzat amb aquestes firmes i amb la presència del Jordi durant tot el dia", ha assegurat la periodista sobre un llibre "amb molt de simbolisme".

 

 

"Avui ha triomfat en Cuixart però no vull pecar de falsa modèstia. Crec que entre els dos haguem pogut cosir aquest llibre vol dir que hi ha molta gent a Catalunya que té ganes de construir ponts, de diàleg i que ens puguem entendre una mica millor", ha reflexionat l'autora. D'aquesta manera, considera que "som una gran majoria que volem entendre'ns i junts caminar", cosa que ha fet amb Cuixart "a través d'un vidre de la presó". "Donar-nos la mà, trencar aquest vidre, escriure i caminar junts", ha reblat Nierga. 

 

 

El protagonisme no desitjat de Gonzalo Boye

 

Per la seva banda, l'advocat de Carles Puigdemont, Gonzalo Boye, ha qualificat Sant Jordi d'una "bonica experiència" però ha lamentat que un advocat prengui protagonisme en un dia com aquest. "És molt trist que la gent hagi de llegir llibres d'aquest tipus. Això passa quan la situació és irregular. Els advocats mai hauríem de tenir protagonisme", ha afirmat Boye a l'ACN després d'assabentar-se que el seu llibre, 'Y...ahí lo dejo', és el més venut en no ficció en castellà aquest Sant Jordi. "Lamentablement des de que a l'Estat jutges i fiscals van decidir judicialitzar la política els advocats estem tenint un paper que no ens correspon", ha dit Boye. 

 

 

Durant la jornada, els lectors li han transmès "afecte pel president i els consellers". "Agraeixo que la gent hagi recolzat un llibre que en el fons parla de l'exili i la lluita que s'està fent des de fora per intentar solucionar la situació aquí", ha definit l'advocat. Així, considera que el seu text "reivindica tot el sacrifici i treball que s'està fent fora per part del president Puigdemont i dels consellers que estan a l'exili".

 

Comentaris