El 2011 l'economia catalana entrarà en expansió, amb un creixement del 0,8%

Un estudi fet per Catalunya Caixa pronostica que es crearan llocs nets per primer cop en tres anys, fet que mostra una tímida recuperació

L'economia catalana creixerà un 0,8% positiu aquest any, cosa que suposarà deixar enrere una crisi econòmica que ha fet tancar el PIB en negatiu durant dos anys consecutius (-4% el 2009 i previsió del -0,3% el 2010) i que ha destruït 360.000 llocs de treball des del 2007. Aquesta és la conclusió de l'informe sobre la situació i perspectives de l'economia catalana presentat pel servei d'estudis de Catalunya Caixa.

Josep Oliver, catedràtic d'Economia Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i director de l'informe, ha explicat que tot i que les perspectives de creació d'ocupació no són "per tirar coets" aquest any, per primer cop després de tres anys, es crearan llocs de treball nets, un 0,5% més que el 2010. La projecció de l'estudi és superior a la que l'FMI ha fet sobre l'economia espanyola, que l'ens internacional ha xifrat en un augment del 0,6%.

 
 

Comentaris