EH Bildu negocia amb ERC integrar-se al grup dels republicans al Congrés

El partit basc donarà suport a una investidura de Sánchez si obre una "via de diàleg" per solucionar el conflicte territorial

La portaveu d'EH Bildu al Congrés dels Diputats, Mertxe Aizpurua, ha explicat que estudien la possibilitat que els quatre diputats del partit basc s'integrin al grup parlamentari d'ERC, ja que EH Bildu no té prou representació per tenir grup propi. De fet, fonts del partit basc han explicat que estan en converses sobre aquest tema. Aizpurua també ha assegurat que donaran suport a una investidura de Pedro Sánchez si obre una "via de diàleg" per resoldre els problemes territorials de l'Estat. "Està en les seves mans", ha dit Aizpurua acompanyada de la resta de representants d'EH Bildu a les Corts després de recollir les credencials de diputats i senadors. La portaveu d'EH Bildu ha assegurat que no posaran condicionants sobre els temes a tractar per garantir el 'sí' a un govern encapçalat per Sánchez sinó que simplement demanen que els problemes no resolts durant l'anterior legislatura "es posin en vies de solució a través del diàleg i l'acord" i el candidat socialista expliqui quina és la seva "oferta" per al País Basc.

"Creiem que serem determinants", ha opinat Aizpurua. La portaveu d'EH Bildu ha explicat que plantegen la legislatura sobre tres eixos: "El reconeixement al dret a l'autodeterminació, la solució al problema dels presos polítics i l'avenç en els drets i llibertats", que formen part d'un acord estratègic amb els republicans. Tanmateix, no ha exigit a Sánchez que un compromís d'abordar aquests tres temes per donar suport a la seva investidura però ha dit que el candidat socialista té l'oportunitat "de fer les coses de manera diferent". 

 
 

Comentaris