El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Eduard Punset: “Vull que em deixin votar”
  • CA

 

Eduard Punset s’ha mostrat “completament a favor” de celebrar el referèndum de l’1 d’octubre en un article publicat al diari digital ‘Público’ aquest dimecres. El text, titulat ‘Carta d’Eduard Punset al president de la Generalitat: Vull que em deixin votar’, repassa l’activitat acadèmica i professional de l’exministre del govern d’Adolfo Suárez i divulgador científic, així com el seu pas per la política. Afirma, en aquest sentit, que va acceptar el càrrec de ministre (del setembre del 1980 al febrer del 1981) per contribuir a “l’invent” d’una “nova democràcia” espanyola, amb l’objectiu posat cap a un futur “molt més obert” i no com “un mirall permanent del passat”.

Punset recorda que després d’haver estat conseller d’Economia i Finances amb el Govern de Josep Tarradellas va accedir al ministeri espanyol en el primer govern anomenat democràtic de Suárez per suggeriment “directe” del president espanyol. Ho va fer per “participar activament” en la “Primera Transició” i per “remar cap a aquest intent d’apertura mental i de millora democràtica, tan absolutament trencadora”. I això, afegeix, “en un país on tot, o pràcticament tot, en molts àmbits, sense anar més lluny el polític, segueix encara per fer o a mig fer”.

 

Aleshores indica que “han hagut de transcórrer molts anys perquè ara, com a català, doni mostres del meu reconeixement i gratitud a l’actual president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, així com al vicepresident, Oriol Junqueras, i a tota la junta de govern, per seguir remant en la mateixa direcció democràtica”.

 

I acaba: “És per això que estic completament a favor de celebrar el referèndum de l’1 d’octubre, pel simple dret democràtic (el substantiu és important) que tenim tots els ciutadans de Catalunya a exercir el nostre vot. Pura i simplement: no poden impedir el meu ni el de ningú: Vull que em deixin votar”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa