ECP acusa el rei d'engegar la "maquinària repressiva" a Catalunya

Asens diu que el monarca va perdre aquell 3 d'octubre la neutralitat que li exigeix la Constitució

El portaveu parlamentari d'En Comú Podem (ECP), Jaume Asens, ha assenyalat que durant la seva visita al palau de La Zarzuela ha traslladat al rei Felip VI la disconformitat de la seva formació amb el discurs del 3 d'octubre del 2017, i l'ha acusat d'haver engegat amb les seves paraules la "maquinària repressiva" que ha derivat en el fet que, gairebé dos anys després, la Fiscalia qualifiqui de cop d'Estat el que va passar l'1 d'octubre, que al seu parer només va ser una mobilització ciutadana.

En la roda de premsa posterior a la seva trobada amb el rei, Asens ha indicat que el monarca va perdre aquell 3 d'octubre la neutralitat que li exigeix la Constitució, i així li ho ha fet saber. A més, ha assenyalat que la monarquia és la institució pitjor valorada a Catalunya, cosa que ha atribuït al fet que les seves paraules "van crear un clima d'hostilitat i exaltació que va afavorir el que ha passat després en clau repressiva amb el Tribunal Suprem".

 

El portaveu d'ECP ha indicat que també ha fet arribar al rei les opinions i peticions dels polítics independentistes presos. En concret li ha parlat de part de Jordi Cuixart de la plataforma 'Som el 80 per cent', "que recull l'opinió que els presos puguin estar en llibertat". Així mateix, ha assenyalat al rei la necessitat d'un govern de coalició d'Unides Podem i el PSOE que dugui a terme una agenda de diàleg a Catalunya. Per a Asens, aquest diàleg ha de concretar-se tan aviat com sigui possible, fins i tot abans de formar govern.

"Ha de concretar-se abans quins passos es seguiran, o quines són les mesures que pensa el govern que poden afavorir l'agenda del diàleg", ha dit, per després afegir que el govern ha d'estar disposat a asseure's amb l'Executiu català "en una taula de diàleg on també hi hagi altres forces polítiques que aposten per la via del diàleg".

 

Comentaris