El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Economia creu que elevar el sostre de dèficit autonòmic al 0,2% seria “incomplir” la llei
  • CA

La secretària d’Economia, Natàlia Mas, creu que elevar el sostre de dèficit autonòmic al 0,2% suposarà una “millora” respecte de la situació actual però que seguirà “incomplint” la llei d’estabilitat pressupostària. En declaracions prèvies al Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF), Mas ha dit que la llei diu que les comunitats autònomes haurien de tenir un sostre del 0,3% i que d’aquesta manera “l’Estat es queda més marge en aquesta reducció i, per tant, aplica més restriccions a les comunitats autònomes”. “Hem de fer front a reptes i hem de recuperar pols inversor”, ha afirmar. Mas ha recordat també que l’estat espanyol deu 443 MEUR d’IVA a la Generalitat i ha dit que s’estan “retenint de formar irregular”.

La Generalitat ha enviat la secretària d’Economia, Natàlia Mas, al Consell de Política Fiscal i Financera després que el conseller titular, Pere Aragonès, anunciés que no hi assistiria, com ja havia passat en anteriors ocasions. Just abans de la trobada, Mas ha criticat el funcionament de l’òrgan a qui ha acusat prendre decisions de “forma unilateral”. “Han fet una convocatòria de reunió a dos dies vista i sense compartir informació. No sabem els detalls de la proposta”, ha dit.

Preguntada sobre la previsió que Hisenda elevi el sostre de dèficit autonòmic al 0,2%, Mas ha dit que serà una “millora” respecte de la situació actual (del 0%) però que continuarà “incomplint” la llei d’estabilitat. La secretària d’Economia ha assegurat també que la llei estableix aquesta xifra en el 0,3%. “Per tant, l’Estat es queda més marge en aquesta reducció del dèficit i aplica més restriccions a les comunitats”, ha remarcat.

En aquest sentit, ha dit que cal que recuperar “pols inversor” i s’ha mostrat sorpresa perquè el pagament de l’IVA pendent no estigués a l’ordre del dia de la trobada. Mas ha recordat que l’estat espanyol deu a la Generalitat 443 MEUR per aquest concepte i ha dit que s’estan “retenint” de manera “irregular”. “Veurem quina solució plantegen”, ha afegit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa