El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Echenique demana a Fachin deixar “el ping-pong” d’acusacions
  • CA

 

La direcció estatal de Podemos ha demanat al seu líder a Catalunya, Albano-Dante Fachin, acabar amb el “ping-pong” d’acusacions en mitjans de comunicació perquè les seves diferències “de matís o de fons”, o fins i tot les seves “visions completament oposades” sobre alguns temes, ja han quedat clares, i “la gent no entén” la disputa; per això, creuen que és millor continuar el debat en els òrgans del partit. Així li ha traslladat el secretari d’Organització de Podemos, Pablo Echenique, al secretari general de Podem Catalunya durant la conversa que van mantenir dimecres a través la xarxa social Telegram, segons ha explicat Echenique a Europa Press.

Conversa amb Fachin

 

“Li vaig enviar alguns missatges i vam estar parlant una estona, dient-li que el que s’hagi de debatre, intentem debatre-ho directament entre nosaltres, i dient-li que deixem una mica a part l’encreuament d’acusacions als mitjans. Crec que que ja s’han entès quines són les diferències“, ha explicat Echenique. Aquestes diferències tenen a veure, d’una banda, amb la postura a adoptar davant del referèndum independentista que prepara la Generalitat per l’1 d’octubre i, de l’altra, amb la relació que Podem ha de mantenir amb el nou partit dels ‘comuns’, CatComú, impulsat per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i liderat pel portaveu d’EnComúPodem al Congrés, Xavier Domènech.

 

En relació al primer assumpte, Echenique ha reconegut que hi ha diferències que poden ser “de matís o de fons” amb Podem, que advoca per “donar suport de manera clara a la consulta”, mentre que la direcció estatal no ho veu “tan clar”. És a dir, discrepen del grau de suport, però ambdues direccions tenen clar que la de l’1-O “no és un referèndum vinculant perquè no té garanties”.

 

Aquestes diferències es transformen en “visions completament oposades” en el que té a veure amb la unitat amb els ‘comuns’, que de moment, Podemos rebutja: “Nosaltres ja vam dir quan es van trencar les negociacions que ens semblava una mala notícia, perquè EnComúPodem és un espai enormement reeixit que ha guanyat dues vegades les eleccions generals a Catalunya”, ha assenyalat.

“L’unitat amb els comuns, condició sine qua non”

 

“Entenem que en un panorama polític tan complicat com és Catalunya, la unitat és pràcticament un sine qua non. No estem els actors del canvi com per poder-nos permetre una fragmentació en un espai polític tan complex i polaritzat com és el català”, ha aprofundit. Aquestes “dues diferències bàsiques” entre la direcció estatal i la catalana ja han quedat clares, segons Echenique, i per això ha demanat a Fachin continuar aquest debat en privat, dins dels òrgans del partit, i no a través d’acusacions en els mitjans que “la gent no entén” i que “no és el que demanen els votants de Podem”.

 

Encara que el responsable d’Organització ha reconegut que seria ideal trobar una “línia consensuada” i posar-se d’acord “en el full de ruta cap al futur”, també ha assenyalat que la seva formació defensa la descentralització i creu “en la sobirania dels territoris”. Per això respectaran el que decideixi la direcció catalana i les seves bases en les consultes que Fachin convocarà a la tardor respecte aquests dos temes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa