El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Duran vincula independència amb fractura social
  • CA

El secretari general de Convergència i Unió, Josep Antoni Duran i Lleida ha aprofitat l’aniversari de l’assassinat de Manuel Carrasco i Formiguera per recordar que no creu en la independència de Catalunya. En la carta que adreça als simpatitzants d’Unió cada setmana, Duran ha retret que es vinculi Carrasco amb el sobiranisme. “Hi ha persones que es queden només amb un passatge de la seva vida, com el crit ‘Amunt, avant, visca Catalunya lliure!’, que fa molts més anys que subscric”, assegura, “i que llanço a molts dels que ara interpreten que la llibertat de Catalunya només es pot resoldre a través d’un únic camí”.

Duran associa l’independentisme amb un motiu de fractura social, tot assegurant que ni ell ni Carrasco i Formiguera voldrien “un país dividit”. “Posem l’accent en la necessitat d’un sol poble com a divisa molt més important i prèvia a un Estat”. “Per això el nostre projecte és la confederació”, assegura.

Duran, com ja ho va fer aquesta setmana, insisteix en no ser “antiindependentista” i afirma que li preocupa la fractura social que pot causar el debat nacional a Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa