El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Duran: “S’ha de negociar, però sense fer gaire soroll”
  • CA

El portaveu de CiU al Congrés dels diputats i responsable de les comissions bilaterals Estat-Generalitat, Josep Antoni Duran i Lleida, ha assegurat avui en declaracions a TV3 que “s’ha de negociar amb Madrid” amb “duresa” perquè el problema del dèficit “és català, però també espanyol”, i , segons ha afegit, s’ha de fer “sense fer gaire soroll”.

Duran, com aquesta setmana també ha fet el president de la Generalitat, també ha advertit a l’executiu espanyol que Catalunya i Espanya estan en el mateix vaixell, per tant, “si Catalunya se’n va en orris, Espanya també”. I per això s’ha mostrat convençut que, malgrat les declaracions del secretari d’Estat d’Hisenda, Carlos Ocaña, el govern de José Luís Rodríguez Zapatero permetrà l’emissió de més deute català.

El portaveu de CiU al Congrés també ha defensat l’asimetria de l’estat i ha assegurat que “el país no es pot aguantar amb dissets comunitats equivalents que unes desitgen més i altres no”. I ha manifestat que veu l’executiu espanyol “capaç de centralitzar, però no fer una reflexió serena respecte el model”.

Un TC una mica més favorable

Respecte la renovació de la presidència del TC, Duran ha valorat que per Catalunya “és millor Pascual Sala que Manuel Aragón” encara que “cap dels dos tenen prou capacitat per entendre Catalunya”. I per això s’ha mostrat favorable a continuar desenvolupant l’Estatut que es va aprovar al Parlament de Catalunya.

Finalment, sobre la demanda que Jordi Cortada i Quim Torra presentaran al Tribunal Europeu de Drets Humans perquè es pronunciï sobre la sentència dictada pel Tribunal Constitucional sobre l’Estatut, Duran ha dit que “no tenen res a fer” perquè aquesta institució “no revisa sentències fetes en un estat en aquestes matèries”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa