El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Duran rebutja una TV3 sense publicitat
  • CA

El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha advertit que si se suprimeix la publicitat a TV3, tal com demanen les cadenes privades, sostenir la cadena pública catalana, que juga un paper de “transcendent importància” a Catalunya, costaria més diners “a tots”.

“La supressió de la publicitat a TVE ens costa més diners a tots i, per tant, la de TV3 comportaria gairebé el mateix”, assenyala en el seu bloc el diputat català sobre un estudi elaborat per Random per encàrrec de la Unió de Televisions Comercials Associades (UTECA) segons el qual el 86,7% dels espectadors de TVE considera positiva la supressió de la publicitat d’aquesta cadena.

En aquest sentit, Duran assenyala que, amb aquestes dades a la mà, “és evident que algú pot pensar que podria passar el mateix a TV3 en el cas de suprimir la publicitat”, però subratlla que una mesura d’aquest tipus augmentaria el cost de TV3 i apunta que a més cal tenir en compte que “la televisió pública a Catalunya té un altre rol” per als catalans de “transcendent importància com el de ser un instrument bàsic per a la normalització de la llengua”.

“Si no hi hagués TV3, i no hi haguessin privades catalanes de forta audiència, el català passaria gairebé desapercebut a l’espai televisiu. Òbviament, aquesta no seria una bona notícia”, emfatitza el diputat de CiU.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa