El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Duran podrà compaginar l’escó amb la tasca de representant del Govern
  • CA

La Comissió de l’Estatut del Diputat del Congrés ha donat llum verda avui a Josep Antoni Duran i Lleida per compaginar la seva tasca com a diputat a les Corts amb la de representant del Govern a les quatre comissions bilaterals Estat-Generalitat, on exercirà de president de la part catalana.

No obstant això, el dictamen aprovat per la comissió inclou dues condicions: Duran ha de complir amb les seves funcions com a membre del Congrés, i en cap cas pot ser considerat com a conseller del Govern. El text s’elevarà al Ple, que l’aprovarà el pròxim dijous com a mínim amb el vot afirmatiu de PSOE, PP, CiU i PNB.

La Comissió, presidida pel coordinador de diputats i senadors del PSC a Madrid, Daniel Fernández, ha analitzat si Duran pot compaginar els càrrecs i si percep una retribució complementària a la de diputat per fer aquestes funcions. Ha donat el vist i plau i tan sols hi ha hagut reserves per part del portaveu d’IU, Gaspar Llamazares.

Segons fonts parlamentàries, els diputats han concedit la compatibilitat perquè entenen que la tasca de representació del Govern no contradiu en cap moment l’Estatut del Diputat ni pel que fa a les qüestions de reglament ni tampoc a les econòmiques perquè Duran no rep cap incentiu econòmic per fer aquesta funció.

No obstant això, el dictamen que arribarà aquest dijous al Ple del Congrés inclou dues condicions lligades a aquesta compatibilitat. La primera és que la feina de Duran i Lleida com a president de la part catalana a les quatre comissions Estat-Generalitat no ha d’afectar el règim de “dedicació absoluta'”-que d’acord als precedents no implica dedicació exclusiva- a l’activitat parlamentària al Congrés dels Diputats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa