El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Duran Lleida torna a la política catalana, des de l’ombra
  • CA

 

 

Dissolta Unió Democràtica –però no els seus deutes- i desposseït de tot poder polític més enllà d’assistir a alguns esmorzars madrilenys, l’exlíder històric d’Unió i també el més alt representant de Catalunya a Madrid durant molts anys al Congrés dels Diputats, on de facto, actuava com a representant de la Generalitat, Duran Lleida no tira la tovallola amb la seva particular tercera via. El seu entorn polític més pròxim presenta aquest dilluns al col·legi de periodistes el manifest fundacional del partit Units per Avançar, que tindrà com a cara visible el professor d’ESADE Carlos Losada.

La supervivència de la fundació d’Unió, l’Institut d’Estudis Humanístics Miquel Coll Alentorn ha estat el paraigua per donar l’impuls al partit, que, com va anunciar el mateix Duran fa unes setmanes, pretén entroncar amb el pensament ideològic d’Unió, i si bé ell mateix descarta liderar el partit, és molt evident que en serà el líder a l’obra, perquè en la gestació del partit hi ha homes que han estat absolutament fidels a Duran durant tota la seva carrera política. Com per exemple, l’exeurodiputat Salvador Sedó o l’exconseller de Treball Ignasi Farreres. Pel que fa al procés, el partit serà catalanista, de centre i humanista, però vol ser crític amb la via unilateral, tal i com ja era Unió.

 

Per altra banda, aquest nou partit no té relació amb el projecte que van tirar endavant altres militants d’Unió, Lliures, comandat per l’exdirigent de CDC Antoni Fernández Teixidó, i l’exportaveu d’Unió Roger Montañola.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa