Duran insta l'Estat a reduir el seu pressupost

El líder d'UDC s'oposa a apujar els impostos però també demana al PPC que no faci demagògia anunciant rebaixes

El portaveu de CiU al Congrés i president d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, que aquests dies ha tingut converses sobre la situació financera de la Generalitat amb Elena Salgado, Alfredo Pérez Rubalcaba i el mateix president Zapatero, ha instat avui l'Estat a reduir el seu pressupost, perquè la Generalitat ja no pot retallar més en salut o educació. Per tant, el govern català es planta.

En roda de premsa posterior al comitè de govern d'UDC, Duran ha subratllat que el 80% de la despesa del Govern és finalista i, en conseqüència, "si algú ha de reduir dèficit ha de ser l'Estat", perquè no té al seu càrrec la despesa educativa, sanitària i social que sustenta la Generalitat.

No es pujaran impostos


També ha reiterat la seva oposició a la pujada d'impostos que va plantejar la vicepresidenta Elena Salgado, qui encara no ha enviat cap resposta oficial al pla d'estabilitat presentat pel govern català, a part de les declaracions de la setmana passada en el Congrés.

En aquesta mateixa línia, Duran també ha replicat les declaracions de la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, que ha anunciat que el seu partit portarà al Parlament i a la cimera econòmica mesures per abaixar impostos. Duran ha ironitzat que és "molt fàcil fer demagògia des de l'oposició".

 
 

Comentaris