El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Duran insta a "revisar" la solidaritat entre territoris
  • CA

El líder d’UDC i portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha instat avui a revisar la solidaritat de les comunitats autònomes més riques cap a les “més pobres”.

“Alguna cosa no funciona bé a Espanya després de 30 anys de solidaritat interterritorial i 25 de solidaritat de la UE”, ha assegurat el dirigent democristià, en la seva carta setmanal escrita al seu blog.

Duran ha precisat que durant les últimes dècades, s’han abocat “milions i milions d’euros, bàsicament concentrats en les comunitats més pobres”. “És hora de revisar el concepte de solidaritat entre els territoris”, ha assegurat, petició que arriba davant la demanda que fa el nou Govern d’Artur Mas d’aconseguir un nou “pacte fiscal” que permeti a la Generalitat equiparar-se amb les autonomies forals: País Basc i Navarra.

Duran ha qualificat de “trist” el paper que estan fent tant el PP com el PSOE al Congrés en un context de crisi econòmica. “No hi ha dret que el debat parlamentari es redueixi al “tu més que jo”. “La confrontació del PP i el PSOE és d’un nivell baixíssim, de parvulari”, ha sentenciat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa