El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Duran insinua que es podia haver evitat el caos aeroportuari
  • CA

El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran, ha afirmat que “és molt possible que el Govern s’equivoqués” al publicar el decret que fixava les noves condicions de treball dels controladors aeris divendres passat, dia que començava un llarg pont.

“Si hem esperat 30 anys, podíem haver esperat una setmana més”, ha assegurat el líder d’UDC en un apunt publicat aquest avui en el seu bloc, en què també ha valorat el coratge d’afrontar un problema que cap Govern, independentment del seu color polític, s’havia atrevit a tocar fins ara.

I ha deixat clar que l’error de l’executiu que presideix el socialista José Luis Rodríguez Zapatero no eximeix de culpa als controladors, el comportament dels quals ha titllat d'”intolerable i injustificable”.

La Generalitat elogia la gestió de l’executiu espanyol

En canvi el conseller en funcions de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat, Joaquim Nadal, ha considerat que la resposta del Govern davant la vaga encoberta dels controladors aeris ha estat “ràpida i efectiva”.

En declaracions a RAC 1, Nadal ha defensat avui l’estat d’alarma decretat pel president del Govern espanyol que va suposar la militarització del cos aeri després que divendres passat el 70% dels controladors no es presentessin a llocs de treball.

Ha afirmat que els controladors probablement no van calcular les seves possibilitats ni la capacitat de reacció del Govern, per la qual cosa “s’han trobat en una situació que no és desitjable”. En aquest sentit, el socialista ha valorat el que ha passat més com un error de càlcul per part dels controladors que “no una provocació del Govern”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa