El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Duran i Lleida presidirà quatre comissions bilaterals
  • CA

El portaveu de CiU al Congrés dels Diputats i president d’UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, segons ha acordat avui el consell de govern de la Generalitat, ha estat nomenat president de la part catalana de les comissions mixtes. En concret liderarà quatre comissions: comissions bilateral generalitat-estat, comissió mixta de transferències Estat-Generalitat, comissió bilateral d’infraestructures i comissió mixta d’afers econòmics.

Duran i Lleida s’estrenarà en aquestes funcions en el consell de govern de la propera setmana, quan la resta de consellers, en una executiva temàtica sobre les relacions entre Catalunya-Estat, la resta de consellers li exposaran les seves prioritats respecte Madrid.

Duran i Lleida ha afirmat aquesta mateixa tarda que la relació amb el govern de l’Estat és difícil perquè la Generalitat hi té molts contenciosos oberts tant en l’àmbit del finançament com del desplegament de l’Estatut. El líder d’UDC ha assenyalat que la sentència de l’Estatut “és política més que no pas jurídica” i que “toca” algunes de les aspiracions bàsiques expressades pel poble de Catalunya primer en el Parlament i després en un referèndum.

No hi ha reunió Mas-Zapatero

Com ja va avançar el mateix president aquest cap de setmana, Homs també ha confirmat que “no hi ha data d’una possible reunió entre Mas i Zapatero” i ha assegurat que només es convocarà “quan hi hagi contingut per fer-se”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa