El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Duran i Lleida: “No és el moment de treure el Sant Crist gros”
  • CA

El portaveu de CiU a Madrid, Josep Antoni Duran i Lleida, ha afirmat avui que “no és el moment de treure el Sant Crist gros” perquè “encara estem en el marc del diàleg”. I ha avisat que “en aquesta partida” amb el govern espanyol “no s’avançarà fins després de les eleccions autonòmiques i municipals perquè les demandes econòmiques de Catalunya també afecten a la resta de comunitats”.

El portaveu de CiU a Madrid, en una entrevista a Catalunya Ràdio, també ha matisat les paraules del president de la Generalitat, Artur Mas, qui ahir avisava al PSOE que encara poden necessitar els vots de CiU al Congrés.
“Ja m’agradaria a mi tenir agafat pel coll al senyor Zapatero perquè així tindríem més joc, però no és així”, ha lamentat. Ara bé, ha reconegut que el govern espanyol, en aquest moment amb el suport del PNB i de CC en diversos temes, “encara ens pot necessitar en les decisions econòmiques”.

Crítiques al PSC

També en l’àmbit econòmic, el portaveu de CiU a Madrid ha afirmat que “les primeres retallades socials les va fer el tripartit” quan va deixar de pagar moltes ajudes a famílies o a persones beneficiades amb la Llei de Dependència. Situació, que segons Duran, el nou govern “ara intenta normalitzar”.

I en la mateixa línia ha recordat que malgrat les crítiques del principal partit de l’oposició respecte les retallades, els socialistes catalans, a diferència de CiU, “van votar a favor d’uns pressupostos en els quals figuraven zero euros pel fons de competitivitat”.

Consultes sobiranites

“No aniré a votar perquè sóc confederalista i aquesta consulta no hem permet votar aquesta opció”, aquesta ha estat la justificació de Duran i Lleida per no participar a la consulta del 10-A com ho han fet Artur Mas i Jordi Pujol.

El portaveu de CiU s’ha mostrat respectuós tant per la decisió del president de la Generalitat com la de la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, que ha decidit no anar a votar. I ha recordat que en el programa de CiU no consta la independència ni l’organització d’una consulta sobre aquest tema.

I és que en cas de produir-se, segons Duran, aquesta no seria reconeguda per Europa “perquè molts països tenen por que a casa seva passi el mateix”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa