Duran es queda a Madrid, però "vinculat" al govern català

El líder d'Unió, des de la Generalitat, es centrarà en dos temes: defensa de l'autogovern i política exterior

El líder d'Unió i portaveu de CiU al Congrés dels Diputats, Josep Antoni Duran i Lleida, mantindrà el seu paper a Madrid "durant un temps llarg", concretament "d'aquí a les properes eleccions i després", amb l'objectiu "de defensar els interessos de Catalunya i de CiU", segons ha informat aquest migdia en roda de premsa el futur president de la Generalitat i líder de la federació, Artur Mas.

Ara bé, el fet que Duran finalment es quedi a Madrid no vol dir que el democratacristià no tingui un paper en el futur govern català. El líder de Unió estarà "vinculat de forma institucional" al nou executiu amb un càrrec sense remuneració en matèria de política exterior, concretament en l'àmbit de la Mediterrània, i en qüestions d'autogovern. L'objectiu, en el primer tema, és "aprofitar la seva experiència", i en el segon "la seva posició a Madrid", segons ha dit Mas.

Segons ha especificat el líder convergent, les raons que han fet que el portaveu de CiU finalment no torni a incorporar-se a la política catalana han estat diverses: Duran és el polític més ben valorat a nivell estatal, la prioritat del nou govern és la recuperació econòmica i moltes mesures passen pel Congrés, i la proposta de pacte fiscal i la renegociació d'alguns traspassos requereixen molta força a Madrid.

No hi haurà conseller en cap

Per tant, la negativa de Duran i Lleida, que ha arribat després de "molts dubtes i interrogants", segons el propi protagonista, descarta que "en l'arrencada de la legislatura" hi hagi en el nou executiu un conseller primer, encara que Mas ha matisat que "en el futur no se sap mai".

Aquesta informació confirmada avui ha estat tractada per Mas com una "excepció" ja que continua tancat en el seu hermetisme sobre qui ocuparà els despatxos de les dotze conselleries del nou executiu.

 
 

Comentaris