El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Duran es presentarà a les generals i a la reelecció com a líder d’UDC
  • CA

El líder d’UDC, Josep Antoni Duran i Lleida ha anunciat formalment avui davant del Consell Nacional de la formació que vol repetir com a candidat de CiU a les següents eleccions generals del 2012 i que es presentarà al Congrés del partit posterior a aquest comicis per continaur liderant-lo

“He comunicat al Consell Nacional que penso ser el candidat a les vinents eleccions a les Corts Generals i anuncio que tornaré a presentar-me al proper Congrés”, ha explicat, i ha admès que havia sospesat deixar-ho a mans d’altres persones perquè hi ha un equip capaç de substituir-lo “en qualsevol moment”.

Tot i això, ha considerat que un dirigent “ha de saber respondre” i que li ho deu a UDC, i més quan és el dirigent de grup del Congrés més ben valorat, segons ha recordat en roda de premsa que coincidia amb el Consell Nacional, en el qual ha presentat la seva dimissió com a membre del Comitè de govern la nova presidenta del Parlament, Núria de Gispert.

Duran ha explicat que els presidents del Parlament de la formació sempre han entès que han de ser presidents de tothom, i en conseqüència es deslliguen de qualsevol funció executiva del partit. Malgrat això, continuarà i sent “una dirigent destacada” i militant d’UDC.

La rellevarà Benet Maimí, qui assumirà la secretaria de política municipal de cara a les eleccions del maig. Duran espera que Maimí, diputat al Parlament la passada legislatura, pugui acabar entrant al Parlament en aquesta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa