El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Duran diu que el servei militar obligatori es va suprimir gràcies al Pacte del Majèstic
  • CA

El portaveu de CiU al Congrés dels Diputats, Josep Antoni Duran i Lleida, ha afirmat avui que la supressió del servei militar obligatori es va aconseguir gràcies al pacte del Majèstic”‘tantes vegades maleït per alguns sectors polítics, fins i tot en el si de CiU”.

En el desè aniversari de l’adéu a la “mili”, el líder d’UDC ha reivindicat l’acord de CiU amb el PP assegurant que “va ser el millor pacte que es va fer per Catalunya”. En un escrit al seu bloc, Duran i Lleida ha lamentat que “tots ignoren el paper que CiU va tenir” en la decisió d’eliminar el servei militar obligatori si bé reconeix que el PP ho va fer “quan ja no tenia necessitat del nostre suport parlamentari”.

En aquest sentit, el portaveu adjunt del Grup Socialista al Congrés dels Diputats, Daniel Fernández ha assegurat que la “defensa apassionada” del pacte del Majèstic que Duran fa, posa de manifest que el portaveu de CiU a Madrid “treballa per portar Rajoy a La Moncloa”.

Fernández ha recordat a Duran que per a la majoria dels catalans el pacte del Majèstic és “sinònim de renuncia a la millora de l’autogovern, del pitjor sistema de finançament que ha tingut Catalunya i de la desaparició de Catalunya del mapa d’inversions de l’Estat”.

Per altra banda, el portaveu d’ERC al Congrés, Joan Ridao, ha atribuït les lloances que, segons la seva opinió, ha dedicat Duran al pacte del Majestic a la seva “voluntat irrefrenable” per reeditar aquesta aliança després de les pròximes eleccions generals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa