El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Duran demana a l’Estat compensar les pèrdues per la reducció del preu dels bitllets de rodalies
  • CA

El portaveu de CiU al Congrés dels Diputats, Josep Antoni Duran, ha demanat avui que “l’Estat compensi la disminució d’ingressos” que patirà la Generalitat si es redueix el preu dels bitllets de rodalies.

En el marc d’una ‘calçotada’ popular al Pla de Santa Maria, ha indicat que la Generalitat ha de “reclamar el principi de lleialtat institucional”, pel qual no pot dur a terme una decisió presa pel Govern de l’Estat “sense consultar les comunitats autònomes a les quals n’afecta”.

En referència a la reducció del límit de velocitat a 110 quilòmetres per hora, Duran ha comentat que “dubta molt” que la mesura “tingui tanta repercussió en la reducció del consum de gasolina com diu el Govern”.

Tot i això, ha afegit que “la Generalitat farà el que faci falta” per implementar la norma.

L’enquesta del CEO

D’altra banda, Duran ha explicat que tot i que no acaba de creure’s l’enquesta del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) que diu que CiU guanyaria en vots el PSC a les eleccions generals del 2012, les xifres posen en relleu que “el PSC ha perdut el seu paper a la política catalana”.

Duran ha reclamat “un nou pacte fiscal” perquè “Catalunya és en una situació financera injusta”. En aquest sentit, ha afegit que “vol ser solidària, però no pot seguir així”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa