El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Duran considera un error fer servir en terme Països Catalans
  • CA

El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha manifestat avui que fer servir el terme Països Catalans “substituint la voluntat del poble valencià és un error”.

Igual que també ho és, segons el democratacristià, que partits com ERC i SI, s’implantin al País Valencià o “el numeret que ERC va muntar al Congrés amb els cartells denunciant el tancament de TV3”.

Tot això, però, segons ha aclarit, no justifica “la política lingüística del PP, del president Camps i inclús del Partit Socialista Valencià”. “Seria una llàstima que s’aixequessin fronteres en allò que més ens uneix: la llengua i la cultura”, ha afegit.

Chacón “no està preparada”

Respecte el posicionament de Carme Chacón com a substituta de José Luís Rodríguez Zapatero, Duran ha dit que la ministra de Defensa no està preparada per ocupar la presidència de l’estat.

Duran ha dit que aquest és un “dels problemes” de la catalana, perquè n’hi ha més. “El seu problema no és que sigui catalana, sinó que vol que el socialisme espanyol li perdoni la vida”, ha dit el portaveu de CiU i ha recordat que la ministra no va condemnar la sentència del Tribunal Constitucional (TC) contra l’Estatut.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa