El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Duran considera "aberrant" que SI recorri al TC decisions del Parlament
  • CA

El líder d’UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, ha qualificat avui d'”aberrant” i “incoherent” que SI, liderat per Joan Laporta, amenaci amb recórrer al Tribunal Constitucional (TC) decisions aprovades en el Parlament. En una anotació al seu blog, ha reaccionat així a l’advertiment de SI de recórrer al TC, i si és necessari a altres instàncies internacionals, si la Taula del Parlament li impedeix tenir dos membres en la Junta de Portaveus, i també si impedeix que al Càmera es pronunciï sobre la declaració unilateral i sense referèndum de la independència de Catalunya.

“Em sembla una claríssima aberració que un partit que es defineix com independentista amenaci setmana sí, setmana també amb portar a la presidenta o la Taula del Parlament, o millor dit, les seves decisions, davant el TC”, ha sostingut. Com a mínim, ha afegit Duran, a SI li manca de “falta de coherència”, i ha recordat que en el transcurs de la història les opcions catalanistes sempre han renunciat a portar decisions del Parlament davant el TC.

Encara que respecta el dret dels diputats a oposar-se a les decisions de la Taula o de la presidència del Parlament, encapçalada per Núria de Gispert (UDC), el líder democristià ha recordat que en el seu moment alguns dirigents de SI van dir que mai acudirien al TC perquè “aquest tribunal espanyol no era el seu tribunal”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa