Duran acusa d'ignorants els crítics amb Catalunya

El portaveu del CiU al Congrés dels Diputats acusa les comunitats d'assatjar Catalunya mentre no preparen plans de reducció pressupostària

El portaveu de CiU al Congrés dels Diputats, Josep Antoni Duran i Lleida, ha carregat contra les crítiques que diversos territoris espanyols van fer contra el permís, per part del Govern de l'Estat, a la Generalitat per emetre més deute. "La ignorància és molt atrevida", ha subratllat, "no saben el que és refinançar el deute o ampliar-ne la capacitat del deute". Duran ha recordat que tot el que s'ha aconseguit, els 759 milions d'euros de la disposició addicional tercera de l'Estatut, no és res "que no sigui nostre", i ha afegit que en queden pendents 1.350 del Fons de Competitivitat.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Duran i Lleida ha considerat "curiós" que els fons que beneficien altres comunitats autònomes tinguin consignació pressupostària per al 2011 i que, en canvi, el Fons de Competitivitat, "l'únic que afecta positivament a Catalunya", no té consignació per al 2011 "quan els dos darrers anys s'ha pagat".

A banda de defensar-se de les crítiques, Duran també ha contraatacat. El portaveu de CiU ha reptat les altres Comunitats Autònomes a presentar un pla de reducció del 10% "com ha fet CiU". I ha afegit: "Ningú ha presentat aquest pla i dubto molt que el presentin en el futur. Estic segur que també en això ens quedarem sols".

 
 

Comentaris