El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Duch: “El Parlament Europeu no va decidir retirar l’acta de diputat a Junqueras”
  • CA

El director de comunicació i portaveu del Parlament Europeu (PE), Jaume Duch, ha assegurat aquest dimecres que van ser les autoritats espanyoles les qui van retirar l’acta d’eurodiputat al líder d’ERC, Oriol Junqueras: “El Parlament Europeu no va decidir res. No va decidir retirar l’acta de diputat a Junqueras. Simplement va haver de prendre’n nota”.

Així s’ha expressat Duch en una entrevista a TV3, en la qual ha explicat que el PE es troba enmig d’una batalla judicial entre els organismes judicials espanyols i europeus: “Si el Tribunal General de Luxemburg adopta mesures i decideix que es reconegui Junqueras com a diputat, així ho farà el Parlament Europeu”.

Sobre el procediment de suplicatori que ha demanat el Tribunal Suprem espanyol per retirar la immunitat de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i de l’exconseller Toni Comín, ha detallat que retirar la immunitat no vol dir que deixin de ser diputats: “L’únic que canvia és l’autorització que aquestes persones siguin jutjades”.

El portaveu del PE ha afegit, pel que fa a la situació de Puigdemont i Comín fora del grup els Verds-ALE -després que hagin retirat aquest dimecres la seva sol·licitud per integrar-s’hi-, que tindran els mateixos drets que la resta d’eurodiputats però que perdran visibilitat.

CLARA PONSATÍ

Sobre la situació de l’exconsellera Clara Ponsatí, candidata de Junts a les eleccions europees i a qui pertany un escó al Parlament Europeu un cop es faci efectiu el Brexit, ha dit que fins la setmana vinent no es coneixerà quina és la seva situació, després que no hagi assistit a acatar la Constitució al Congrés perquè està exiliada Escòcia després de l’1-O.

Duch ha explicat que els serveis jurídics assessoraran el president del PE una vegada hagin analitzat la documentació de la Junta Electoral Central (JEC), però ha augurat que, si les condicions són les mateixes que les de Puigdemont i Comín, “el Parlament Europeu interpretarà la sentència de la mateixa manera”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa