Drets exigeix responsabilitats al CGPJ pel missatge amenaçador del Suprem

A l'escrit presentat davant el CGPJ es demana que s'identifiqui qui va redactar i enviar el missatge de WhatsApp a la premsa i que s'expedientin els responsables

Drets ha presentat un escrit davant del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) on exigeix responsabilitats pel missatge amenaçador als funcionaris que va fer la setmana passada el Tribunal Suprem. Va ser el 31 de març a les 13.10 h, el Tribunal Suprem va enviar un missatge de text al grup de WhatsApp que comparteix amb els periodistes que té acreditats, en el qual amenaçava amb una querella per prevaricació els funcionaris de les juntes de tractament de les presons catalanes en cas que "excarceressin els presos de la causa del procés" en aplicació de l'article 100.2 del Reglament Penitenciari, davant la situació d'emergència sanitària produïda per la Covid-19.

A l'escrit presentat aquest matí per Drets, s'apunta com a possibles autors del missatge "els periodistes de l'Oficina de premsa del TS, la Sala de Govern del TS o el president del TS i del CGPJ, Carlos Lesmes, per decisió pròpia o a petició d'un altre magistrat, com podria ser el president de la Sala Penal, Sr. Manuel Marchena". A més, recorda que, "d'acord amb la llei, el president del TS i del CGPJ és el màxim responsable de la comunicació institucional d'aquestes institucions".

 

A més, al text també es demana que "es depurin responsabilitats disciplinàries per la presumpta comissió d'una falta molt greu (pressionar implícitament els jutges de vigilància penitenciària que són els que han de decidir aquestes excarceracions) o faltes greus, com l'excés o abús de poder contra els funcionaris de les presons o la censura prèvia per les decisions que puguin prendre".

Segons Drets, aquestes faltes disciplinàries "poden ser sancionades, pel que fa als jutges i magistrats, amb el trasllat forçós, la suspensió del càrrec fins a tres anys o la separació de la carrera judicial. I pel que fa al president del TS i del CGPJ, Sr. Lesmes, podria ser motiu de cessament del seu càrrec (que ocupa amb el mandat caducat a l'espera de la renovació del CGPJ)".

 

Comentaris