Drets es querella contra la Guàrdia Civil

L'entitat acusa el cos policial de "falsedat documental" i "usurpació de funcions" pels interrogatoris als alts càrrecs del Govern

 

L'associació de juristes Drets ha presentat aquest dilluns una querella al jutjat d'instrucció contra la Guàrdia Civil com a acusació popular. L'entitat acusa el cos policial de "falsedat documental" i "usurpació de funcions" pels interrogatoris a la comandància de Travessera de Gràcia d'alts càrrecs del Govern. Per Drets, el jutjat d'instrucció número 13 podria estar investigant d'amagat el referèndum de l'1 d'octubre sense cap fonament i, alhora, la Guàrdia Civil actuar sense cobertura judicial. L'entitat de juristes també denuncia en el text de la querella la "passivitat" del Ministeri Fiscal i la "inacció" del delegat del govern espanyol, Enric Millo, màxim responsable de les forces i cossos de seguretat de l'Estat a Catalunya. De fet, Drets demana que se citi a declarar Millo en qualitat de testimoni perquè aclareixi els fets denunciats.

 

Els advocats de Drets adjunten diverses citacions rebudes per diferents treballadors públics de la Generalitat i representants de la societat civil, com el coordinador del Pacte Nacional per Referèndum Joan Ignasi Elena, on s'especifica que se'ls crida a declarar en relació a la investigació ordenada pel Jutjat d'Instrucció número 13 de Barcelona. Alhora, l'entitat adjunta l'afirmació del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya a les xarxes socials on es remarca que "les diligències que està fent la Guàrdia Civil són diligències de policia judicial i no sol·licitades pel magistrat d'instrucció 13".

 

Drets demana que s'aclareixi aquesta "contradicció" i critica, a més, que el jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona hagi ordenat declarar secretes les diligències prèvies que havia incoat contra l'exsenador d'ERC Santi Vidal, contra el secretari d'Hisenda de la Generalitat, Josep Lluís Salvadó, i contra el director de l'Institut d'Estudis de l'Autogovern, Carles Viver i Pi Sunyer, per diferents querelles que s'havien presentat en contra d'ells. "Aquest secret de sumari no permet aclarir quina relació tenen amb aquesta investigació els interrogatoris als alts càrrecs de govern o el fet que es personessin al TNC diversos agents policials arran d'un acte organitzat per Junts pel Sí", han valorat des de Drets.

 

Comentaris