El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Dos diputats de Cs denuncien el Ball de Dames i Vells de Santa Tecla a la Mesa del Congrés
  • CA

 

Sergio del Campo, diputat de Ciudadanos al Congrés espanyol, ha denunciat aquest dimecres al matí el que considera un “possible delicte d’ultratge a la Corona”, a més d’insults a la Guàrdia Civil i la Policia Nacional, durant el ball de Dames i Vells de les Festes de Santa Tecla, a Tarragona. Tal com ha fet saber a través de Twitter, del Campo, juntament amb el seu company de files a la cambra baixa espanyola, Miguel Ángel Gutiérrez, han remès un escrit a la Mesa del Congrés per tal que de preguntar al govern de Pedro Sánchez si era coneixedor d’aquests fets, si hi estan d’acord o si, pel contrari, pensen emprendre algun tipus d’acció.

 

Segons denuncien els diputats, al ball de Dames i Vells, “finançat amb diner públic”, es van “propagar insults a la Guàrdia Civil i la Policia Nacional” i també es va cremar una fotografia del rei espanyol, Felip VI, cosa que podria consistir, al seu parer, un “delicte d’ultratge a la Corona”, raó per la qual demanen a la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, que traslladi els fets a la Fiscalia perquè emprengui les accions que consideri oportunes.

 

 

El de Dames i Vells és un ball parlat amb un caràcter còmic i transgessor molt marcat que, tot i que data del segle XVI, va ser recuperat als anys 80 del segle XX. Els seus protagonistes són els regidors, l’alcalde, l’arquebisbe i la Guàrdia Civil. La tradició marca que els càrrecs públics han d’anar a la primera actuació a escoltar què es diu d’ells i, després d’aguantar el xàfec, han de donar propina, en un espectacle que es basa en fer befa de tot i de tothom i que és molt estimat pels tarragonins. Fins no fa gaires anys, fins i tot el cap de la Guàrdia Civil de la localitat havia anat al ball a escoltar què havien de dir d’ell els actors, i els càrrecs públics de la ciutat sempre havien acceptat aquesta situació amb una barreja d’esportivitat i estoïcisme.

Escrit remès pels diputats de Ciutadans a la Mesa del Congrés dels Diputats | Sergio del Campo (Twitter)

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa