El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Domènech (ECP) veu “una bona proposta” el referèndum que planteja Puigdemont
  • CA

 

El portaveu d’En Comú Podem al Congrés, Xavier Domènech, ha qualificat de “bona proposta” la celebració d’un referèndum sobre el futur polític de Catalunya, tal com va plantejar el president Puigdemont al Parlament, durant el debat sobre la moció de confiança. Amb tot, Domènech ha recordat que “és la proposta que ha defensat” la seva formació”, que en algunes ocasions ha estat titllada de “mentida pietosa”. En un apunt al seu compte de Facebook, el portaveu del comuns ha reclamat “agrupar una àmplia majoria pel dret a decidir” per aconseguir la plena sobirania de Catalunya. Tot i això, ha alertat que el país “no pot quedar atrapat en un debat sobre fulls de ruta cada cop més incomprensibles” i ha defensat el dret a decidir també per debatre sobre el model econòmic, social i laboral.

“La proposta de Carles Puigdemont de celebrar un referèndum sobre el futur polític de Catalunya em sembla una bona proposta”, ha afirmat Domènech, tot recordant que “és la proposta que ha defensat En Comú Podem” i que han posat a la taula i a l’agenda política de cara a una possible formació de majoria de govern “conjuntament amb tots els nostres aliats a l’estat, no sempre en un context fàcil”.

Domènech ha recordat que en passades campanyes electorals aquesta proposta s’ha titllat de “pantalla passada” o de “mentida pietosa” i ha volgut definir la posició del seu grup sobre el referèndum: “No es tracta de decidir per construir, sinó de construir per decidir”.
 

“Vam defensar, defensem i seguirem defensant que el millor i únic camí per aconseguir la plena sobirania de Catalunya és agrupar una àmplia majoria pel dret a decidir”, ha assegurat el portaveu dels comuns, que ha reconegut que aquest és “un camí complicat i complex, com tots els grans passos que han canviat la història del nostre país i han suposat un avenç democràtic, però no impossible, menys si ens ajuntem en els moments claus”.

En aquest sentit, ha reclamat agrupar-se per aconseguir un referèndum sobre el futur polític de Catalunya “que sigui plenament reconegut, que tingui totes les garanties i comporti totes les conseqüències polítiques i jurídiques que aquesta decisió tan important requereix”. Una interpel·lació, ha afegit, que no només afecta el món dels comuns sinó que ha d’anar més enllà en “un diàleg amb diversos actors polítics, més enllà fins i tot dels que ja han apostat clarament per construir aquest instrument, i en el marc de la societat civil catalana”.
 

Domènech ha afegit, però, que no només cal aquest referèndum, sinó que aquest ha d’emmarcar-se en el moment de canvi que està vivint Catalunya. En aquest sentit, considera que també s’ha de “debatre i decidir entre tots els ciutadans i ciutadanes del nostre país” sobre el model econòmic i productiu, la sanitat, l’educació, els serveis socials, la política agrària o el dret a l’habitatge digne, entre altres aspectes. “No es tracta de decidir per construir, sinó de construir per decidir”, ha remarcat.
 

Domènech defensa que “és el moment de construir un país amb més democràcia, igualtat i llibertat per tots i totes, que no quedi atrapat en un debat sobre fulls de ruta cada cop més incomprensibles” i aposta per articular “un nou espai polític” prioritzant “la justícia social i les sobiranies plenes en tots els àmbits”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa