El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Domènech aposta per una “alternativa” que assumeixi la plurinacionalitat per acabar amb el “sainet” català
  • CA

El portaveu d’En Comú Podem, Xavi Domènech, ha assegurat que la posició per part del govern de Madrid i de la presidenta del Congrés, Ana Pastor, d'”enrocamient i falta de diàleg” ha convertit la qüestió de Catalunya en “un sainet”. En la reunió ‘Rumb 2020’ celebrada a Madrid per Podemos, Domènech ha explicat que la seva formació va considerar “bé i positiu” que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, acudís al Congrés “per explicar el seu projecte”, i ha assenyalat que si “s’hagués treballat conjuntament amb diversos grups polítics de la càmera, s’hagués pogut donar un debat a la mesa que podria haver ajudat a trobar una sortida”.

 

“Davant el conflicte obert entre Catalunya i el Govern és moment de mirar més enllà, de desenrocar, de construir una alternativa que assumeixi plenament la plurinacionalitat d’Estat i el dret a decidir, per poder sortir d’aquest conflicte”, ha assegurat. En aquesta mateixa reunió, el secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, ha explicat que ha convidat a Domènech per “escoltar la seva ponència i debatre a partir d’aquí” i ha manifestat que la seva posició és que “Espanya és un país plurinacional” i que cal cercar les alternatives polítiques “que permetin teixir un projecte de fraternitat”.

“En un moment com aquest fan falta valors republicans, que són absolutament transversals a la societat i que són capaços respondre tres desafiaments. El desafiament contra la corrupció per netejar les institucions de corruptes i assegurar la independència judicial, el desafiament de les polítiques socials que asseguri que el benestar és una obligació que tenen els poders públics i el desafiament d’articular un projecte de país on tothom tingui lloc i on Catalunya com a nació pugui tenir el seu reconeixement”, ha dit Iglesias.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa