El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El DOGC publica el decret de substitució de Torra
  • CA

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat aquest dimecres el decret de substitució del president de la Generalitat, Quim Torra. Amb aquest pas el vicepresident del Govern i conselelr d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, passa a substituir el president. Aragonès, d’acord amb el decret, exercirà a partir d’ara les atribucions de la presidència de la Generalitat d’acord amb els límits propis d’una substitució i d’un Govern en funcions, de conformitat amb la Llei 13/2008 i la resta de l’ordenament jurídic.

El decret també ratifica el personal eventual que depèn de la presidència de la Generalitat. El decret quedari sense sense efecte en el cas que se suspengués l’execució de la sentència que ha inhabilitat Quim Torra per no retirar a temps una pancarta del balcó del Palau de la Generalitat.

El Govern havia esperat que l’Estat publiqués el cessament de Torra al Boletín Oficial del Estado (BOE), però aquest dimarts la Moncloa va informar que no tenia intenció de fer-ho perquè no calia ja que la sentència ja era de caràcter executiu.

Un cop publicat el decret, Aragonès ha presidit presencialment la reunió de seguiment de la Covid-19, amb la consellera portaveu, Meritxell Budó, i els consellers Alba Vergés i Josep Bargalló.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: GAVANENC a desembre 06, 2020 | 22:59
    GAVANENC desembre 06, 2020 | 22:59
    No entenc perque no han presionat perque es publiqui al BOE... Haurien d'haber dit que mentres no es publiqui al BOE, el president seguira exercint...
    • Icona del comentari de: GAVANENC a desembre 06, 2020 | 22:59
      GAVANENC desembre 06, 2020 | 22:59
      No entenc perque no han presionat perque es publiqui al BOE... Haurien d'haber dit que mentres no es publiqui al BOE, el president seguira exercint...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa