Dirigents de SI se senten "traïts" per Laporta

El secretari general de SI diu que no s'esperava la marxa de Laporta per un projecte municipal i Clara Simó admet la "decepció" que li ha causat

La secretària de moviments ciutadans de Solidaritat Catalana per la Independència (SI), Isabel-Clara Simó ha reconegut, en declaracions al programa El Dia a la COM que amb la sortida de Joan Laporta "ens sentim traïts, decebuts i ho lamentem moltíssim". L'escriptora a més diu que s'ha equivocat valorant tant tot aquest temps l'expresident del F.C Barcelona: "jo en tots els mítings he defensant a capa i espasa Laporta. La gent que m'ha escoltat deu pensar o bé que sóc una ingènua o una mentidera. Espero no ser cap de les dues coses però el que és evident és que m'he equivocat".

Preguntada per si considera que Laporta ara hauria de renunciar a la seva acta de diputat, Simó creu que "és cosa d'ell" tot i que reconeix que "si no ho fa ens perjudica (...) perquè passarem a ser l'últim grup del Parlament". "Estic molt incòmode. Si Laporta renuncia entro jo", ha reblat.

Simó ha reconegut que el carisma de Laporta "ens va anar molt bé a les eleccions" però alhora està convençuda que a llarg termini no hagués funcionat: "hagués passat això o no. El carisma de Laporta es va apagant a mesura que s'allunya la seva presidència del Barça".

El secretari general de Solidaritat Catalana per la Independència (SI), Uriel Bertran, creu que quan Joan Laporta entra en un projecte "té l'aspiració de posar-s'hi al davant", segona ha dit en una entrevista a RAC1. Bertran s'ha mostrat sorprès per aquesta escissió i ha esgrimit que no entén que ha passat perquè Laporta vulgui anar a les municipals de Barcelona amb ERC. Tot i això, Bertran ha defensat que SI tirarà endavant amb el seu principal objectiu de debatre la independència de Catalunya al Parlament.

Sobre aquest possible pas cap a ERC, Bertran ha dit que quan Laporta entra en un projecte "té l'aspiració de posar-s'hi al davant". A banda, ha assegurat que no s'ho esperava i que, d'entrada, semblava "inversemblant" que volgués anar de número dos de Portabella.

 
 

Comentaris