El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La direcció del PDeCAT “aposta majoritàriament pel nom de JxCat”
  • CA

Junts per Catalunya amb un PDeCAT amb “personalitat”, independentisme i el lideratge de Carles Puigdemont. Aquestes són les tres conclusions que la direcció de la formació portarà a debat al consell nacional previst per demà dissabte. El document al que ha tingut accés El Món remarca que “s’ha de parar la confusió de sigles”. “S’aposta majoritàriament pel nom de Junts per Catalunya, amb diferents fórmules per vertebrar-ho, amb diferents possibilitats, però es demana respecte per la personalitat del partit”, diu el document.

 

Així mateix, el document defineix clarament el partit. “som independentises i volem avançar cap a la independència efectiva de Catalunya”. Ara bé, si bé es mostren partidaris del procés també demanen “combinar-lo “amb la gestió i política del dia a dia a les institucions”” com un “partit útil”. Així mateix es “valora el lideratge del president Puigdemont i es remarca la necessitat de nous lideratges”.

Aquestes tres idees resumeixen els dos folis amb que la direcció ha sintetitzat les conclusions del procés participatiu intern batejat com “Encarem el futur”. Segons assegura el mateix informe, hi han participat més de 1500 associats i s’han celebrat fins a 58 sessions participatives sobre tres grans eixos: “utilitat dels partits per fer política al segle XXI”; “el futur del nostre partit” i “anàlisi i visió del projecte”. 

 

En aquesta línia, la direcció defensa un “partit fort” , “comunicativament clar” i que recuperi la “centralitat independentista”. Pel que fa a la Crida o Junts per Catalunya i la incorporació de nous efectius polítics, el PDeCAT ho veu “positiu” però exigeix que “ha d’existir una coincidència de projecte polític i una igualtat d’oportunitats efectiva entre tots”

 

El document intern del PDeCAT que demà es debatrà al consell nacional

El document intern del PDeCAT que demà es debatrà al consell nacional Quico Sallés

Més informació en breu

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa