El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Diputats i senadors d’ERC acompanyen els investigats pel Tsunami al jutjat
  • CA

Segona ronda de declaracions d’investigats pel tall de l’AP7 a Salt, instigat pel Tsunami Democràtic. Aquesta tarda, han passat pel jutjat número 3 de Girona, set dels 250 imputats entre els talls de la Jonquera i de Salt el 10 i 11 de novembre de 2019. Se’ls acusa d’un delicte de danys i de desordres públics arran de les investigacions policials de Mossos i Guàrdia Civil. Cinc s’han acollit al dret de no declarar i els dos només han repost només a la defensa perquè les fotografies no corresponien als declarants. 

 

Un centenar de persones, que provenien majoritàriament de Girona i del barri de les Corts de Barcelona, s’han concentrat davant la porta dels Jutjats custodiats amb fermesa per unitats d’ARRO -ordre públic- dels Mossos d’Esquadra. Entre els concentrats, els diputats d’ERC a Madrid, Montse Bassa i Joan Margall, així com el senador republicà Jordi Martí. També hi han assistit els regidors de la capital gironina Àdam Betran, el de JxCAT Martí Terés i de Guanyem Dolors Serra.

 

Entre crits de “No esteu sols” i “De jutges i Borbons n’estem fins els collons” així com una pancarta , els cinc investigats han entrat en dues tandes.   De fet, n’estaven citats 12 però la resta no s’han presentat. En pràcticament poc mès d’una hora s’han acabat les primeres declaracions judicials. L’advocada dels investigats, Montse Vinyet, espera que o bé el jutge no continuï les perquisions o bé torni a fer una altra citació abans de difondre una ordre de recerca i captura. 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa