Diputació i Ajuntament de Girona, investigats per la trama de concessió irregular d'obres

L'Oficina Antifrau de Catalunya va demanar a la Diputació a finals d'any un requeriment informatiu en el qual se'ls demanaven expedients de contractació d'obra

L'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) investiga diverses adjudicacions d'obra de la Diputació de Girona dins de la trama de concessió irregular en què està involucrat un alt càrrec de l'empresa constructora de la Generalitat, GISA. En un comunicat, la Diputació ha explicat que van rebre a finals d'any un requeriment informatiu d'Antifrau en el qual se'ls demanaven expedients de contractació d'obra.

El Jutjat d'Instrucció número 5 de Barcelona investiga presumptes irregularitats en les adjudicacions d'obres públiques, principalment de carreteres a Girona i, de moment, l'operació s'ha saldat amb cinc detencions, entre elles la del gerent d'obres de carreteres a Girona de l'empresa pública GISA, Jordi Vergé, que va ser posat en llibertat amb càrrecs aquest divendres.

Antifrau va demanar informes a l´Ajuntament de Girona

En aquest sentit, l'Oficina Antifrau de Catalunya també va reclamar abans de les festes de Nadal els informes dels resultats de les procesos de licitació de l'ajuntament de Girona i de la mesa de contractació de les obres de 2009 i 2010. L'alcaldesa, Anna Pagans, va explicar que van facilitar "tota" la informació i que van intentar posar-se en contacte amb els responsables de l'Oficina però que en cap cas van obtenir resposta.

 
 

Comentaris