El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Dimiteix la junta de la Taula del Tercer Sector Social
  • CA

 

 

La junta directiva de la Taula del Tercer Sector Social, presidida per Oriol Illa, ha dimitit en bloc durant l’assemblea general de l’entitat que s’ha celebrat a Barcelona i que s’ha allargat diverses hores. En el marc de l’assemblea s’ha decidit que aquest mateix divendres es convocaran eleccions a la presidència, que se celebraran cap a l’octubre. Fins a les eleccions, la Taula del Tercer Sector Social, que agrupa més de 3.000 entitats socials, estarà governada per una junta provisional. D’aquesta manera es resol el conflicte generat a partir de la moció de censura contra Illa presentada per 7 de les 13 federacions de la junta i de les 35 de la Taula. Diferències en el model de governança, juntament amb “l’incompliment reiterat” de consensuar els missatges que es traslladen a la societat, són les causes que haurien portat a aquesta situació, segons explicaven les set entitats.

La junta provisional estarà encapçalada per Enric Morist (Creu Roja), que exercirà de president en funcions, i formada per representants de Càritas Catalunya, Fundesplai, la Federació d’Entitats amb Projectes i Pisos Assistits (FEPA), la Federació Catalana d’Entitats Contra el Càncer (FECEC) i Salut Mental Catalunya.

 

Les declaracions d’Illa sobre el ple de l’emergència social o la responsabilitat de la Generalitat en la lluita contra la pobresa energètica havien dividit les entitats. Alguns critiaven la seva tebiesa i demanen un to més combatiu, mentre que d’altres defensaven que hi hagués un rerefons intel·lectual de més magnitud en les seves reflexions respecte a la seva antecessora. La signatura amb el Govern del II Pla de Suport al Tercer Sector hauria estat un dels punts fonamentals de discrepància, juntament amb les relacions amb la patronal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa