El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Dimiteix el secretari general de la UpM
  • CA

El secretari general de la Secretaria de la Unió pel Mediterrani (UpM), Ahmad Masadeh, ha presentat avui la seva renúncia al càrrec un any després del seu nomenament perquè considera que les condicions en què va acceptar aquest nomenament “han canviat”.

En un comunicat, la Secretaria de la UpM posa en relleu que “malgrat les circumstàncies” Masadeh va aconseguir la creació efectiva d’aquest òrgan, la seu del qual es troba a Barcelona, “fent-lo visible i produint una visió professional d’alt nivell per a la seva actuació”.

El ja exsecretari general ha expressat el seu desig que la Unió pel Mediterrani, iniciativa llançada el 2008 i que aglutina els països de la Unió Europea amb els seus veïns de la riba sud del Mediterrània, tingui “èxit”.

Barcelona havia d’acollir una cimera de la UpM durant la presidència espanyola de la Unió Europea durant el primer semestre del 2010, però aquesta va ser ajornada a novembre amb l’esperança que hi hagués avenços en el procés de pau al Pròxim Orient. Tot i això, la cita va tornar a ser ajornada, sense que de moment s’hagi fixat cap nova data per a la seva celebració.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa