El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Díaz assegura que la seva “connexió” amb sindicats i patronals és “màxima”
  • CA

La ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha remarcat que el diàleg social és “clau” i ha afirmat que la “connexió” del seu ministeri amb els agents socials és “màxima”. “Des del primer moment aquest ministeri ha apostat pel diàleg i la cooperació com a forma de procedir”, ha assegurat aquest dilluns al migdia durant la seva compareixença a la comissió de Treball al Senat. Després de la polèmica generada la setmana passada per l’acord entre el PSOE, Podem i EH Bildu per derogar la reforma laboral sense comptar amb sindicats i patronals, Díaz ha defensat que “en política és important el què es fa però també és important com es fa, importa el contingut però importa la forma”.

La ministra de Treball ha afirmat que el seu ministeri ha treballat fins ara amb el diàleg social com un dels seus “eixos procedimentals” i és “com ho seguirem fent”. Díaz ha remarcat que des de l’inici de la legislatura han assolit tres acords amb sindicats i patronals: l’augment del Salari Mínim Interprofessional (SMI), les mesures per afrontar la crisi del coronavirus i l’acord per allargar els ERTO fins al 30 de juny. Díaz ha agraït “l’altura de mires” dels agents socials.

En aquest sentit, Díaz ha afirmat que cal seguir negociant perquè els ERTO es prorroguin en alguns sectors més enllà d’aquesta data i ha explicat que dimecres passat es va reunir la comissió tripartida que ho està examinant i “seguirà treballant“.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa