El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Detingut un presumpte jihadista a l’Hospitalet
  • CA

Agents de la Policia Nacional han detingut a l’Hospitalet un ciutadà espanyol, d’origen palestí, que s’identifica com a K.J.A.E.N., per un delicte d’enaltiment del terrorisme i incitació a l’odi per motius religiosos, xenòfobs i per la seva presumpta integració en organització terrorista, ha informat el cos policial en un comunicat aquest dimecres.

 

  

La investigació es va iniciar l’octubre del 2016, després de detectar-se en la xarxa social Facebook un perfil administrat pel detingut, des del qual es duien a terme “constants” publicacions d’enaltiment i suport a organitzacions terroristes de caràcter gihadista, encaminades a enaltir atemptats de Daesh, Al-Qaeda i més grups com Els Màrtirs d’Hazedine Al-Quasam. A més de vigilar la seva activitat en xarxes socials durant diversos mesos, la Policia Nacional ha mantingut un ampli dispositiu de control sobre totes les seves activitats constatant que es trobava en un avançat grau de radicalització islamista.

 

El detingut procedia d’un dels camps de refugiats palestins que hi ha al Líban, i havia manifestat diversos cops tenir un odi visceral cap a Israel, cap a la població xiïta i també cap a Espanya i la resta de països occidentals, alhora que donava “ferventment” suport a la presència d’organitzacions gihadistes com DAESH als camps de refugiats libanesos.

 

Així mateix, es considerava ferm seguidor del clergue salafista radical Khaled Al-Rashed, que es troba actualment a la presó a l’Aràbia Saudita per haver dut a terme constants crides als musulmans de tot el món perquè se sumessin a la gihad a l’Iraq, demanant també als països àrabs que declaressin la guerra a Occident.

Després de la seva detenció, la Policia Nacional ha dut a terme diversos escorcolls al seu domicili; entre els efectes intervinguts, destaquen dos ordinadors portàtils; una CPU; quatre discos durs; quatre telèfons mòbils; diversos DVD, pendrives, targetes SIM i micro SD; agendes i diversa documentació, i 1.600 euros en efectiu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa