El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Un detingut, posat en llibertat perquè el CNP no sap per què el va detenir
  • CA

La ràtzia de detencions perpretades pel Cos Nacional de Policia arran de les protestes per la sentència tenen alguna sorpresa. Per exemple, que algú ha estat detingut, sense que ningú en sàpiga el motiu. Aquest és el cas d’un jove arrestat el divendres per la tarda a la manifestació localitzada a la Via Laietana que no va ser alliberat fins les dotze de la nit de dissabte, en fer veure l’advocat Eduardo Cáliz , d’Alerta Solidària, al magistrat instructor, que a l’expedient judicial no constaven els motius de l’arrestat.

 

 

Segons el sumari judicial, l’únic que se sap és que va ser detingut pels aldarulls a les immediacions de la Prefectura Superior de Policia de Catalunya. Concretament, la detenció s’hauria practicat per un policia que posteriorment hauria estat ferit. Per tant, la instrucció conclou que “les circumstàncies de la detenció no s’han pogut determinar”.  És a dir, que només un policia sabia de la detenció i, curiosament, no va dir a la resta del seu equip els motius de la detenció.

 

 

A la vista d’aquesta insòlita detenció de més de 24 hores, i com que “es desconeix quan es podrà estar en disposició d’explicar els fets que determinaren la detenció”, el jutge va decidir alliberar l’arrestat fins que comparegui el policia que va ordenar o practicar la detenció.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa