Detingut a França Josu Ternera

La detenció s'ha produït als Alps francesos per part de la Guàrdia Civil i el Servei d'Intel·ligència interior francès

La Guàrdia Civil i el Servei d'Intel·ligència interior francès han detingut aquest dijous als Alps francesos l'exdirigent polític d'ETA José Antonio Urruticoetxea, conegut amb el nom de Josu Ternera. La detenció ha tingut lloc a primera hora del matí a la localitat de Sallanches. Ternera estava fugit des del 2002.

La seva darrera aparició pública va ser el 2002, quan va participar juntament amb Arnaldo Otegi en una reunió amb periodistes de l'Associació de Corresponsals Acreditats davant l'ONU a la seu de les Nacions Unides a la capital Suïssa. Amb la detenció de Josu Ternera cau l'últim líder simbòlic que li quedava a ETA un cop dissolta. La seva vida va transcórrer entre els càrrecs de representació pública i clandestinitat, però sempre al servei d'una organització en la què va exercir pràcticament totes les funcions, inclosa la de negociador en els fallits processos de diàleg amb el govern espanyol.

 

 

Sánchez: "La cooperació franco-espanyola torna a demostrar la seva eficàcia"

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha agraït la feina policial conjunta per detenir Josu Ternera i ha aprofitat també per enviar "avui més que mai una abraçada a totes les víctimes del terrorisme". "La cooperació franco-espanyola torna a demostrar la seva eficàcia", ha apuntat Sánchez en una piulada des del seu compte personal de Twitter, on ha mostrat el seu reconeixement a la Guàrdia Civil i al Servei d'Intel·ligència francès per la detenció de Ternera als Alps francesos.

 

Comentaris (2)
kiko Fa 6 mesos
Una operació innecessaria per a mantenir els diaris del regim ocupats, aquest senyor a dia d´avui no representa cap amenaça a ningú i va renunciar a les armes fa molt de temps.
Isma Fa 6 mesos
Si aquest criminal t'hagues assassinat la teva filla a l'atemptat de la casa cuartel de Saragossa, no diries el mateix, desgraciat.
Dissortat? Fa 6 mesos
Jo mai no viuria en una "casa-cuartel", com dius tu, i molt menys permetria que hi visqués una filla meva.
Goethe Fa 6 mesos
Díselo a los niños muertes y a sus padres si tienes cojones
Albert Fa 6 mesos
Estava fugit des de 2002, estava la taula de negociacio etc.... trobo que 17 anys per detenir-lo son masses per considerar tant tant tant bona feina feta i tanta cooperacio franco española