El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Desfilada d’exministres del PP per declarar com a testimonis en el cas Gürtel
  • CA

 

Els exministres del PP Javier Arenas, Ángel Acebes, Jaime Mayor Oreja i Rodrigo Rato han arribat a primera hora a la seu de l’Audiència Nacional a San Fernando de Henares Madrid per declarar com a testimonis en el judici de la primera època de la trama Gürtel. L’únic dels exdirigents populars que ha estat rebut amb retrets ha estat Rato, l’últim a arribar a la seu judicial, a qui un preferentista li ha dedicat una poesia en el qual li crida “banquer beneit i lladre empedreït”. 

 

Aquest afectat per Bankia recorda que després de les disputes amb l’expresidenta de la Comunitat de Madrid Esperanza Aguirre, va anar el president del govern espanyol Mariano Rajoy qui va col·locar Rato en l’entitat bancària. “Ells s’han fet d’or i a nosaltres ens han cercat la ruïna, i ara diu el senyor Rajoy que d’això no opina”. 

Els primers exministres a desfilar per la seu de l’Audiència Nacional situada en un polígon industrial han estat Arenas, Mayor Oreja i l’exportaveu dels popular’ en l’Eurocambra Gerardo Galeote –també citat a comparèixer com a testimoni–, qui han arribat una mica abans de les 9.00 hores, tots ells per separat. Acebes ha aparegut uns 15 minuts després que els seus companys de partit, mentre que Rato ha arribat passades les 9.30 hores. 

 

Els cinc exdirigents del PP atestaran aquest dimarts, a petició de l’extresorer popular Luis Bárcenas, davant el tribunal que jutja els 37 acusats de participar en els primers anys de la trama Gürtel per donar explicacions sobre la contractació de les empreses del capitost d’aquesta xarxa corrupta, Francisco Correa, com a adjudicacions de serveis públics de la mateixa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa