Denuncien una nova agressió feixista a Badalona

Un home arrencava cartells a la seu d'ERC i n'hauria colpejat repetidament un altre que li havia recriminat l'acció

 

Nova agressió feixista a Catalunya, en aquest cas a Badalona (Barcelonès). Un home que es dedicava a arrencar cartells de la seu d'ERC de Badalona n'hauria colpejat repetidament un altre que li havia recriminat l'acció. Els fets es van produir ahir divendres pels voltants de les 10.15 hores, l'agredit ja ha presentat denúncia i els Mossos d'Esquadra investiguen el cas. "M'acaben d'agredir a Badalona. Un home fent footing es dedicava a arrencar cartells de la seu d'ERC deixant-los pel terra. L'hi he recriminat que, com a mínim, els llencés a la brossa. Ha respost amb insults i amenaces", ha relatat la víctima al seu perfil de Twitter. "Jo no m'he quedat callat i llavors m'ha empès dos cops. Ha continuat amb més insults i quan em disposava a gravar-lo amb el mòbil ha vingut corrents i ha començat a donar-me cops de puny, més de quinze, al cap. Pensava que em matava allà mateix", ha continuat el seu relat l'agredit. Llavors, l'atacant ha fugit sense poder ser identificat.

 

"He avisat els Mossos, que en comptes de donar-me suport pràcticament m'han fet sentir que els molestava i ni s'han dignat a fer una partit cerca per veure si l'agressor seguia pels voltants", ha lamentat la víctima de l'atac. Els Mossos d'Esquadra han confirmat l'agressió i han precisat que van tenir constància de l'atac quan ja havien passat més de 15 minuts. Van instar l'agredit a seguir els protocols establerts en aquests casos: anar al CAP per fer una valoració mèdica i presentar denúncia davant la policia per tal de donar la màxima informació i poder obrir la investigació. Segons la policia catalana, l'agredit es va mostrar "molt alterat i nerviós", faltant al respecte en nombroses ocasions als agents. Tant és així, que finalment va acabar denunciat per una "falta de respecte a l'autoritat". En paral·lel, la denúncia per l'agressió feixista continua endavant i els Mossos estan revisant diverses càmeres de seguretat de la zona per mirar d'identificar l'atacant. 

 

  

 

La pràctica totalitat de les formacions polítiques de Badalona (ERC, CUP, Catalunya en Comú, Podem, Més, Demòcrates, Guanyem Badalona, PDeCAT i ICV), a més de l'ANC i Òmnium, han fet públic un comunicat on condemnen l'agressió i mostren la seva preocupació per "la intensificació dels actes vandàlics, insults, amenaces, coaccions o inclús les agressions físiques motivades per persones contràries a la República Catalana i a la defensa de les llibertats dels presos polítics i dels exiliats". "Agressions comeses a vegades per veïns anònims i d'altres per grups ultres i d'extrema dreta. Sovint animats per partits polítics com Cs", han continuat els partits. "Volem mostrar tot el suport a la persona agredida, exigir fermesa contra els atacs a la pluralitat política i demanar que els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana treballin per no deixar cap agressió impune", han conclòs les formacions en el text conjunt.

 

 

Comentaris