El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Van den Eynde veu “aberrants” les condicions en què Junqueras i Romeva compleixen condemna
  • CA

Andreu Van den Eynde ha considerat en un fil de Twitter “aberrants” les condicions en què els seus clients Oriol Junqueras i Raül Romeva compleixen condemna després que el Tribunal Suprem (TS) decidís retirar-los qualsevol sortida de la presó en el marc de la pandèmia del coronavirus. Segons ha relatat l’advocat, fa “més de 40 dies” que cap dels dos pot “tocar cap dels seus familiars, ni dona ni fills”. Hi parlen 40 minuts a la setmana “a través del vidre”. A més, estant “24 hores tancats al mòdul sense activitats”. Segons Van den Eynde això és “pitjor que el que suporta qualsevol pres en circumstàncies normals, inclosos els casos de terrorisme”.

Van den Eynde ha explicat també que Junqueras i Romeva no tenen cap tipus de sortida ni permís, “per decisió d’un TS que no tenia competència per restringir les sortides”. Ha afirmat, a més, que no podran tenir cap d’aquests beneficis penitenciaris fins l’any vinent.

“Aquest cop no ha estat el sistema penitenciari (que els havia atorgat un règim amb sortides) sinó un TS que ha ordenat, en un context d’emergència sanitària, que la pena es compleixi en aquestes brutals condicions sense cap tipus de pietat”, ha reflexionat el lletrat.

A banda, l’advocat ha denunciat que el TS “no ha actuat respecte de tots els presos”, sinó que ho ha fet “exclusivament respecte dels presos polítics”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa