Demòcrates reclama una taula de partits sobiranistes per fixar una "estratègia comuna"

Castellà creu que JxCat, ERC i la CUP van fer el "ridícul" en el ple després de la suspensió de diputats

 

El portaveu de Demòcrates de Catalunya, Antoni Castella, ha reclamat que es convoqui una taula de partits independentistes per definir el full de ruta per a aquesta legislatura: "Avui en dia seguim constatant que no hi ha una estratègia comuna, compartida, entre els partits lleials a la República i el Govern actual. Per tant, això és més necessari que mai". En una entrevista d'Europa Press, ha atribuït a aquesta falta de coordinació el fet que es produeixin situacions comprometedores entre JxCat, ERC i la CUP: "Quan no es fa, passa el que va passar l'última setmana del Parlament, que es va fer el ridícul". Així, s'ha referit a l'últim ple de la Cambra catalana, que el president Roger Torrent va suspendre per les diferències entre els grups sobre com abordar la suspensió de diputats processats per presumpta rebel·lió per part del Tribunal Suprem (TS).

 

 

Per evitar-ho, veu imprescindible que es reuneixi la taula de partits i entitats com es feia en l'anterior legislatura: "Abans de reprendre el Parlament a la tardor ens hem de poder asseure i prendre una decisió sobre això i defensar-la col·lectivament. Si ens barallem fins i tot amb això, llavors guanya l'Estat espanyol". Aquesta taula, composta per les formacions i les entitats sobiranistes, va permetre a l'anterior legislatura impulsar el referèndum de l'1 d'octubre, i Castellà ha fixat el Debat de Política General -previst pel 2 d'octubre d'aquest any- com a "punt d'inflexió perquè la taula de partits s'hagi reunit". Si això no passa, ha alertat, la seva formació qüestionarà "si tenia sentit constituir Govern" després de les eleccions del 21 de desembre.

 

 

Eleccions, "un fracàs"

 

 

Castellà ha rebutjat un avançament electoral a Catalunya "si és només per redistribuir les quotes de poder" entre les formacions sobiranistes, i només les contempla si hi ha diferències dins de l'independentisme sobre quin camí seguir. "Si les eleccions són per redistribuir el poder tàcticament, trobo que són un error. Si les eleccions són perquè hi ha una discrepància profunda i absoluta de quin és l'estratègia en termes de fer efectiva la República, pot ser una opció", ha valorat. Arribar a aquesta situació, ha advertit, comportaria "constatar un fracàs en les mateixes files" de l'independentisme.

 

Comentaris