Demòcrates proposa el referèndum de la Constitució per fer efectiva la República

"El Govern ha de fer efectiva la República, té el mandat de l'1-O", assegura Castellà

 

 

 

 

 

El líder de Demòcrates, Toni Castellà, ha recordat al Govern del president Quim Torra que té l'obligació de procurar els "mecanismes" per fer un "tres d'Octubre", la data que al seu parer s'hauria d'haver declarat la independència. I un d'aquests "mecanismes o moments" que proposa és "el referèndum de la Constitució catalana" que consta en la Llei de Transitorietat aprovada pel Parlament. "Un mandat que tenim pendent", ha afegit.

 

 

En declaracions als mitjans abans de participar en una taula rodona a la Universitat Catalana d'Estiu, a Prada (El Conflent), sobre el projecte de Primàries per a les municipals, Castellà ha enfatitzat el que considera quin ha de ser el projecte del Govern i de la majoria independentista al Parlament. En aquest sentit, ha recordat que la idea del Primer d'Octubre, va ser una proposta de Democràtes. 

 

 

 

 

De fet, Castellà ha lligat el projecte de Primàries amb el full de ruta del Govern. "No n'hi ha prou en tenir alcaldes independentistes sinó que cal tenir alcaldes que estiguin disposats a fer la independència", ha glossat. Una idea que considera "essencial" també pel Govern. "No podem posar en dubte que el mandat de l'1-O és vigent i insubornable, i per tant, l'obligació de les institucions catalanes, i en aquest cas del Govern de la Generalitat és buscar eines per fer efectiva a la República", ha assenyalat. 

 

 

"Nosaltres vam donar suport a aquest Govern, i creiem que no ha canviat el full de ruta, entenem que no és un govern per fer autonomisme i que només té sentit si el Govern es posa a disposició instrumentalment per buscar un moment com el 3 d'Octubre, el moment àlgid que hauríem d'haver proclamat la República, això no va ser així, hem d'aprendre dels errors i hem de trobar un moment similar al del 3 d'octubre", ha subratllat. "Quan torni aquest pols i hem de buscar les condicions perquè hi sigui, les institucions catalanes i els ajuntaments hi han de fer suport", ha detallat per avisar que cal seure els "partits per pactar una estratègia comuna i pactar un full de ruta conjunt abans de la tardor". Unes reunions que assegura que han de ser "discretes". 

 

 

Aquest nou tres d'Octubre podria ser, a parer de Castellà, els judicis, les muncipals o bé "el referèndum de la Constitució catalana que tenim pendent i com a mandat d'elaborar participativament, i que s'ha d'acabar amb votació de la ciutadania" i s'haurà de "tenir preparat tot per quan toca"

 

 
 

Comentaris