Demòcrates manté el desacomplexament i aprova “aixecar la DUI” i sostenir-la

El Consell Nacional de la formació, la formació més desacomplexada que aposta per fer efectiva la independèncai per la via unilateral

“El Referèndum d’Autodeterminació del Primer d’Octubre, la Declaració d’Independència aprovada pel Parlament el 27 d’octubre de 2017 i la revalidada majoria absoluta independentista al Parlament de Catalunya del 21 de desembre del 2017 són les bases legitimadores per a la constitució i desplegament efectiu de la República Catalana Independent”. Aquest és el marc ideològic, estratègic i polític que el consell nacional de Demòcrates, que té dos diputas al Parlament, del full de ruta aprovat per la formació aquest dissabte a Barcelona.

 

Un document, al que ha tingut accés El Món, en què retreu que exiteix“una República que es va proclamar el 27 d’octubre però que no es va defensar institucionalment ni es va cridar a fer-ho socialment, contradient la sobirania del propi Parlament de Catalunya, que aprovà la llei de transitorietat jurídica per a fer efectiva la declaració d’Independència”

 

Demòcrates considera que “cal propiciar un nou desbordament democràtic” a l’Estat espanyol, com ho varen ser els passats 1 i 3 d’octubre de 2017. Però aquesta vegada “no únicament social, sinó també, i principalment, institucional, per tal d’impossibilitar el bloqueig de la República independent per part de l’Estat espanyol”.

 

D’aquesta manera proposen que el “nou embat democràtic” l’ha de sostenir el Parlament i un Govern “determinats a aixecar la suspensió de la DUI i a implementar-la”. Afegeixen una

mobilització social massiva, sostinguda i organitzada, per tal de fer impossible qualsevol intent per part de l’Estat espanyol de desactivar, mitjançant l’ús de la força, la voluntat de la ciutadania de Catalunya”.

 

També inclouen “un pla per dur a terme el control efectiu del territori i de les infraestructures i punts estratègics, amb la implicació imprescindible del món municipal” així com la “recerca de suports internacionals”. “Ja no es tracta de construir estructures d’Estat, sinó que cal fer que les que ja tenim siguin operatives i treballin per sostenir una declaració d’independència”, insisteixen des del partit.

 

 

 

Les mesures que la formació proposa passen per “recuperar la majoria parlamentària en torn a la unilateralitat” per la social “ja existeix”. En segon terme, “implementar els canvis necessaris als departaments corresponents de Presidència, Vicepresidència i Economia, Afers exteriors i Interior del Govern de la Generalitat per tal que sigui possible sostenir per un període mínim de 6 mesos la declaració d’Independència”.

 

I en tercer lloc, “coordinar la societat civil amb les institucions per fer que les mobilitzacions socials apuntalin i defensin el mandat democràtic sorgit de l’1 d’octubre, i ser conscients que aquesta vegada les mobilitzacions han de ser massives com sempre, però també sostingudes en el temps”.

 

 

Comentaris