El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Demòcrates llança una campanya per “provocar” indecisos i contraris a la independència
  • CA

Demòcrates ha llançat aquest dilluns una campanya que vol “provocar” els ciutadans contraris o indecisos amb la independència perquè es convencin que la millor opció per a Catalunya és tenir un Estat i votin ‘sí’ en el referèndum de l’1 d’octubre. L’han presentada en roda de premsa els portaveus de la formació Antoni Castellà i Núria de Gispert, que han explicat que volen sumar a la independència els qui pensen que té “avantatges” formar part d’Espanya o pensen en una ‘tercera via’ alternativa entre la secessió o l’autonomisme actual.

La campanya consta de 16 vídeos en els quals es plantegen “coses que deixaràs de fer” si votes ‘sí’ a la independència, i en aquests vídeos s’hi presenten un conjunt d’aspectes negatius per als catalans derivats de formar part d’Espanya, segons el parer de Demòcrates. Així, s’assegura que si votes ‘sí’ deixaràs de fer coses com finançar la Fundació Francisco Franco; com “ser súbdit d’un rei“; veure matances de toros; pagar els impostos a Montoro; pagar 60.000 milions d’euros a la banca, i celebrar el ‘Dia de la Raça’ (en al·lusió al 12 d’octubre).

També s’assegura que si votes ‘sí’ a la independència deixaràs de veure guanyar eleccions al PP i el PSOE; deixaràs d'”enriquir Florentino Pérez amb la factura del gas”; de patir els retards dels trens de Rodalies, o de finançar trens d’alta velocitat que no porten enlloc, segons Demòcrates.

Castellà ha explicat que han buscat un “to provocatiu” perquè els vídeos es converteixin en virals, i el seu partit presenta aquesta iniciativa com la ‘Campanya del no’ perquè ha lamentat que els partits contraris a la independència han renunciat a oferir motius positius perquè els catalans no vulguin la independència.

 

El també diputat de JxSí al Parlament ha lamentat que els partits contraris a la independència també estan fent campanya de manera implícita perquè es voti ‘no’ -encara que tots rebutgen el referèndum-, però ha criticat que ho fan només amb arguments basats “en la por i l’amenaça”, no amb un debat constructiu. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa