Demòcrates enllesteix un full de ruta que proposa com sostenir la DUI

Els demoindepes es refermen en la via unilateral en la seva ponència estratègica

En temps de regressions polítiques, d'allunyament de la via unilateral per tornar a la via autonòmica, Demòcrates manté el rumb. La formació demoindepe que compta amb dos diputats integrats al grup parlamentari republicà i (ERC) es "refermerà en la via unilateral" en la seva propera assemblea prevista pel 9 de novembre i proposarà mesures per implementar la DUI. Demòcrates queda com l'únic partit amb convicció unilateral.

 

Segons ha pogut saber El Món, aquest dilluns la comissió delegada del partit acabarà d'enllestir el document programàtic que el consell nacional de la formació celebrarà dissabte dia 20 de juliol. El document, al que ha tingut accés aquest diari, referma Demòcrates en la via unilateral i en el "compliment del mandat expressat pel poble de Catalunya el passat Primer d'Octubre". 

 

A més, el full de ruta conté "mesures concretes per sostenir la declaració d'Independència" proclamada el 27 d'Octubre de 2017 al Parlament de Catalunya. Segons dirigents de la formació, consultats per El Món, els termes del document "busquen la claredat política davant el bloqueig estratègic de les formacions independentistes majoritàries al Parlament". 

 

"Nosaltres parlem clar i ens creiem el Primer d'Octubre, altres sembla que no ho fan", emfatitzen des de Democràtes que no dubten que els associats aprovaran el document en l'assemblea general que celebraran entre 8 i el 9 de novembre. Toni Castellà, un dels seus portaveus, va ser un dels encarregats de llegir a Estrasburg en alemany el manifest en suport que Carles Puigdemont fos nomenat eurodiputat. "Ens mantenim fidels al mandat del referèndum", insisteixen. "Hi ha mesures per sostenir la DUI", ressalten i "les hem posades negre sobre blanc".

 

 

Una voluntat de convicció que fins i tot topa amb el full estratègic que la CUP aprovarà aquest diumenge. De fet, un dels seus autors, l'exdiputat Albert Botran que assegurava que ara no hi havia prou elements per sostenir una DUI. D'aquesta manera, Demòcrates queda com l'únic partit amb representació parlamentària que defensa la via unilateral. Una postura diametralment oposada als seus socis electorals, ERC i per gran part de JxCAT.

 

 

Comentaris (23)
Moi Fa 7 mesos
DEMÒCRATES, teniu el meu vot. Jo sempre havia votat ERC, durant el procés vaig passar a votar Puigdemont., i ara, desenganyat de tot i de tots, em passo a votar-vos a vosaltres. VISCA LA TERRA.
joanr Fa 7 mesos
Sostenir la DUI vol dir: Govern reunió permanent, Parlament sessió plenària indefinida, gent protegint les institucions amb un cercle massiu i de forma indefinida, gent encerclant TV3 i Catràdio, els mossos fidels al govern (n'hi ha més dels que pensem) custodiant ports, aeroports...Gent, gent, gent...és tan difícil d'entendre?
Gabi Fa 7 mesos
Lo que es imposible es doblegar la VOLUNTAD numérica de las personas en masa si además es persistente y reiterante. No es cuestión de Mossos.
Ramón [email protected] o Fa 7 mesos
Sr. CASTELLA. Ahora se acuerda de sus reivindicaciones? Creo no se ha enterado de nada.. lo primero que debería hacer es procurar poner de acuerdo Júcar,CUP i etc a la cual Vd, está unido. Mi consejo es que siga viviendo del cuento, que con lo que tenemos no da para más. Si conseguimos recuperar la autonomía y una cierta convivencia manipulada desde donde siempre, nos podemos dar por satisfechos.
Impossible Fa 7 mesos
Si no hi ha control dels Mossos i suport d'alguna entitat bancària sembla impossible, i si a més els altres partits catalans (erc, juntsxcat, i cup) no hi donen suport és totalment impossible.
traveler Fa 7 mesos
Amb aquests amics, tan amics, JXCAT i ERC, ja no ens cal tenir enemics !!*!!
compliment del mandat expressat per una part poble de Catalunya el passat Primer d'Octubre il-legal ! Fa 7 mesos
compliment del mandat expressat per una part poble de Catalunya el passat Primer d'Octubre il-legal !
compliment del mandat expressat per una part poble de Catalunya el passat Primer d'Octubre il-legal ! Fa 7 mesos
compliment del mandat expressat per una part poble de Catalunya el passat Primer d'Octubre il-legal !
compliment del mandat expressat per una part poble de Catalunya el passat Primer d'Octubre il-legal ! Fa 7 mesos
compliment del mandat expressat per una part poble de Catalunya el passat Primer d'Octubre il-legal !
compliment del mandat expressat per una part poble de Catalunya el passat Primer d'Octubre il-legal ! Fa 7 mesos
compliment del mandat expressat per una part poble de Catalunya el passat Primer d'Octubre il-legal !
Joseph Fa 7 mesos
Aquets Srs. a la hora de declarar la independència estan en condicions de garantir el control estratègic del país? Penso en: ports, aeroports, carreteres, llocs fronterers, subministrament de les diverses energies que necessita el país (combustible, Electricitat, telecomunicacions) control aeri i marítim (milles aèries i marítimes) I la banca que? Si controlen la situació, que demanin la independència.
Estratègies Fa 7 mesos
Estratègicament, qui controla Catalunya?
Organismes vius Fa 7 mesos
Gràcies a Déu, hi ha vida.
PAPITU D'EMPORDA Fa 7 mesos
Realment si tinguesin mes representació a nivell institucional, serían valents de declarar la independencia (DUJI) Hem penso que cap partit politic actualment i vist als resultats serían capaços o dig i u repeteixo u tirarement en devant la gent que pensa en el país i la independencia i no amb les directrius dels partitsni JUNQUERA, ni PUIGDEMONT ni TORRA ni MAS, res de res molte xarrameque barata, Espereu i ja veureu....
Ja Fa 7 mesos
I no faràs res peflr que canvii? He?
Radicals teòrics. Fa 7 mesos
Una primera condició que s'ha de tenir ben clara, és que el responsable màxim de la DUI no marxi corrents després d'haver-la declarat, i ho engegui tot a rodar. La segona condició és no explicar amb pels i senyals tot el full de ruta. La tercera condició és anar al psiquiatre a fer una revisió.
Hum Fa 7 mesos
La primera és ser valent. La segona, no bloquejar el pas.
APAÑAMELAPELA Fa 7 mesos
ERC, PdeCat, JxCat i CUP, coll a terra. Puigdemont, Demòcrates i Consell per la República al poder per la Independència.
APAÑAMELAPELA Fa 7 mesos
ERC, JxCat, PdCat i CUP, traïdors i botiflers fora del poder. Puigdemont, Consell de la República i Democràtes al poder cap a la Independència.
Joan de canyamars Fa 7 mesos
Doncs és una possibilitat per.votar.. Ja n'hi prou que ens prenguin el pèl ERC i Jxcat
fideli Fa 7 mesos
España, una màfia... vet-ho aquí el TSJC
Menys parlar i més fer Fa 7 mesos
Això, sobretot expliqueu-ho tot ben explicat i doneu totes les pistes possibles. Ai Senyor, no aprenem ni a garrotades!
Demoindepes està bé Fa 7 mesos
però democuquindepes encara millor.
image/svg+xml