El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Demòcrates enllesteix un full de ruta que proposa com sostenir la DUI
  • CA

En temps de regressions polítiques, d’allunyament de la via unilateral per tornar a la via autonòmica, Demòcrates manté el rumb. La formació demoindepe que compta amb dos diputats integrats al grup parlamentari republicà i (ERC) es “refermerà en la via unilateral” en la seva propera assemblea prevista pel 9 de novembre i proposarà mesures per implementar la DUI. Demòcrates queda com l’únic partit amb convicció unilateral.

 

Segons ha pogut saber El Món, aquest dilluns la comissió delegada del partit acabarà d’enllestir el document programàtic que el consell nacional de la formació celebrarà dissabte dia 20 de juliol. El document, al que ha tingut accés aquest diari, referma Demòcrates en la via unilateral i en el “compliment del mandat expressat pel poble de Catalunya el passat Primer d’Octubre”. 

 

A més, el full de ruta conté “mesures concretes per sostenir la declaració d’Independència” proclamada el 27 d’Octubre de 2017 al Parlament de Catalunya. Segons dirigents de la formació, consultats per El Món, els termes del document “busquen la claredat política davant el bloqueig estratègic de les formacions independentistes majoritàries al Parlament”. 

 

“Nosaltres parlem clar i ens creiem el Primer d’Octubre, altres sembla que no ho fan”, emfatitzen des de Democràtes que no dubten que els associats aprovaran el document en l’assemblea general que celebraran entre 8 i el 9 de novembre. Toni Castellà, un dels seus portaveus, va ser un dels encarregats de llegir a Estrasburg en alemany el manifest en suport que Carles Puigdemont fos nomenat eurodiputat. “Ens mantenim fidels al mandat del referèndum”, insisteixen. “Hi ha mesures per sostenir la DUI”, ressalten i “les hem posades negre sobre blanc”.

 

Una voluntat de convicció que fins i tot topa amb el full estratègic que la CUP aprovarà aquest diumenge. De fet, un dels seus autors, l’exdiputat Albert Botran que assegurava que ara no hi havia prou elements per sostenir una DUI. D’aquesta manera, Demòcrates queda com l’únic partit amb representació parlamentària que defensa la via unilateral. Una postura diametralment oposada als seus socis electorals, ERC i per gran part de JxCAT.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa